De natuur is mijn belangrijkste inspiratiebron. Niet alleen organische vormen, maar een branding of een horizon kan ook een rol spelen in mijn ontwerp. Ik schets zelden op papier. Liever maak ik modellen om een idee driedimensionaal te kunnen bekijken.

Ik maak net zo lang nieuwe versies van een model tot ik zie dat het klopt. Daarna werk ik het verder uit en voeg ik soms een element toe; een parel of een edelsteen.

Na mijn opleiding aan de vakschool Schoonhoven heb ik gewerkt bij edelsmeden en juweliers in Antwerpen en Amsterdam. In 1995 heb ik me als edelmid gevestigd in Haarlem. Ook mijn meesterteken stamt uit dit jaar.

Ik werk graag met zilver. Het is een edelmetaal dat zich goed laat vormen en de verschillende smeltpunten maken het tot een bijna "kneedbaar" materiaal. Met polijsten, matteren of oxyderen bereik ik de gewenste contrasten. Soms voeg ik een accent goud toe.

Henny Soesbergen   |   sieraden & edelsmederij    -    Schagchelstraat 20, Haarlem    -    023 531 17 65  /  06 22 59 35 70
Silicium Interactief - Webdesign